Byte Sized

ByteDance Headquarters Renovation

To Project Types

Beijing, China | 490,000SF

A 490,000 sf renovation creates a global headquarters for a video sharing revolution.
The main lobby and spiral staircase physically and visually connects the office.

ByteDance, the tech company behind some of the most popular social media apps in the world, needed a new headquarters for the 5,000 employees who keep billions of app users informed and entertained. The success of their video sharing app, Tik Tok, (and other apps such as Today’s Headlines) has meant explosive growth for ByteDance. They wanted their renovated headquarters to accommodate this growth (200-300 new hires a month), capture their culture, and support the health and well-being of employees who work long hours.

Varied scales of space gives employees flexibility and choice.

Like most tech companies, ByteDance offers home-away-from-home amenities for its young workforce: cafeteria, varied dining areas, gyms, showers, sleeping pods, outdoor access, as well as childcare space.

...a new headquarters for the 5,000 employees who keep billions of app users informed and entertained.

The internal circulation of 5,000 people through their daily schedules was another top priority. ByteDance’s collaborative work culture relies on frequent meetings of all sizes. ZOOM capable spaces throughout the building give teams different ways to come together—over coffee, a quick touchdown with a few key people, or in larger, scheduled all-hands updates.

Different styles of meeting areas are important to facilitate interaction.